NOVOSTI

Uručene vatrogasne autoljestve

U sklopu obilježavanja 135 godina djelovanja uručeni ključevi novijih vatrogasnih autoljestvi Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ivanec.

Najstarije vatrogasno društvo na području grada Ivanca, DVD Ivanec, u subotu 16.12.2023. godine je obilježilo visoku obljetnicu – 135 godina kontinuiranog rada i djelovanja. Uoči svečane skupštine, svi ivanečki vatrogasci sa članovima susjednih DVD-ova i ostalim gostima, okupili su se u dvorištu vatrogasnog doma.

Tu je gradonačelnik Milorad Batinić predsjedniku DVD-a Ivanec Zoranu Petrinjaku uručio ključeve vozila s vatrogasnim ljestvama vrijednim 133.330 eura (milijun kuna), koje su nabavljene iz sredstava koje je osigurao Grad Ivanec.

Nove ljestve će vatrogascima omogućiti protupožarne intervencije na zgradama i kućama, a jednako tako i tehničke intervencije na visini, kod odstranjivanja leda i snijega, uklanjanja granja itd.

Čin službene primopredaje označen je paljenjem sirena i rotirajućih svjetala na vozilu, nakon čega su ljestve, duge 32 metra, podignute u visinu. Na donaciji sredstava za njihovu kupnju zahvalio je predsjednik DVD-a Z. Petrinjak:

-Zahvaljujem gradonačelniku M. Batiniću na podršci radu DVD-a Ivanec, a jednako tako i Vatrogasnoj zajednici, koji prepoznaju vrijednost našega rada. Nama, vatrogascima, to puno znači – istaknuo je Z. Petrinjak te zahvalio gradonačelniku i na osiguranim dodatnim sredstvima za preglede i servis vatrogasnog voznog parka.

Primopredaji ljestava nazočili su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, aktualni načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ivanca, zatim, predsjednik Gradskog vijeća Ivanec i zapovjednik VZ Grada Ivanca Zdenko Đuras, predsjednik županijske VZ Nedeljko Vukalović, zapovjednik VZ GI Ivan Putarek te predstavnici svih DVD-ova s područja grada Ivanca i DVD-a Dramlje u Sloveniji.