NOVOSTI

Dan vatrogastva i blagdan sv.Florijana

Vatrogasna zajednica grada Ivanca svečano obilježila Dan vatrogastva i blagdan sv.Florijana.

Početkom mjeseca svibnja, koji je ujedno i mjesec zaštite od požara, vatrogasci obilježavaju međunarodni Dan vatrogastva i slave blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv.Florijana. U subotu 07.05.2022. godine članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice grada Ivanca pridružili su se svečanom obilježavanju u Ivancu. Svečanost je započela u 16h projekcijom dokumentarnog filma „Zovi 193“ u kinodvorani u Ivancu.

Na kraju projekcije prisutnima se obratio predsjednik VZG Ivanec g. Zdenko Đuras, te zahvalio svim vatrogascima na njihovom humanitarnom i dobrovoljnom radu, kao i njihovim obiteljima koje ih podržavaju. Gradonačelnik grada Ivanca g. Milorad Batinić, također je zahvalio vatrogascima na svemu što čine za zajednicu, te je naglasio da Grad podržava i dalje će podržavati rad DVD-ova i Vatrogasne zajednice. Uz redovna sredstva koja se izdvajaju za vatrogastvo, planirana su i dodatna sredstva, a sve u svrhu da se vatrogasci kvalitetno opreme i zanove osobnu zaštitnu opremu, te tehničku opremu i vozila.

Uslijedilo je postrojavanje na kinotrgu, te svečani mimohod do parkirališta kod crkve, gdje je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko blagoslovio vatrogasna vozila nabavljena zadnjih godina na nivou Zajednice, a čiji blagoslov prije nije mogao biti odrađen zbog pandemije. Na postrojavanju i blagoslovu vozila sudjelovala su šumsko vozilo DVD-a Ivanec, navalna vozila vatrogasaca iz Radovana, Margečana i Salinovca, te kombi vozila DVD-a Gačice i DVD-a Ivanec.

Nakon blagoslova uslijedila je sveta misa za vatrogasce, te na kraju prigodan domjenak na prostoru DVD-a Ivanec.