NOVOSTI

Održana 4. sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije

Vatrogasna zajednica Grada Ivanca i DVD Ivanec su bili domaćini 4. sjednice Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, održanoj u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora.

Nakon pozdravnih riječi njena predsjednika Nedeljka Vukalovića, gostima su dobrodošlicu u Ivanec poželjeli predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Zdenko Đuras i Ivan Putarek, te predsjednik i zapovjednik DVD-a Ivanec Zoran Petrinjak i Mario Rogina.

Svi su oni tom prilikom istaknuli odličnu suradnju s Gradom Ivancem koji svoje vatrogastvo tijekom protekle dvije godine prati dodatnim izdvajanjem novčanih sredstava, što potvrđuje podatak da je u tom razdoblju u rad VZ-a i DVD-ova usmjereno gotovo 2 milijuna kuna za redoviti rad, modernizaciju voznog parka i pojačano opremanje tehničkom i osobnom opremom.

Pozdravljajući skup, ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić istaknuo je da su povećana gradska ulaganja u vatrogastvo potreba i nužnost, kako bi se osnažile jedine operativne snage koje mogu na terenu odraditi sve vrste intervencija.

To je do izražaja posebno došlo u protekle dvije godine, kada smo se, uz požare, suočavali i s potresima, epidemijom te posljedicama promijenjenih klimatskih prilika (poplave).

Pozvao je Predsjedništvo VZ Županije da u razgovoru s mjerodavnim pokušaju dogovoriti da se teret dislokacije – pri čemu se u sezoni vatrogasna cisterna iz DVD-a Ivanec svake godine seli na Jadran, što smanjuje operativnu spremnost DVD-a – pokuša raspodijeliti i na druge DVD-ove.

U nastavku sjednice, Predsjedništvo je riješilo niz pitanja iz rada Odbora za vatrogasnu mladež i Odbora za žene u vatrogastvu, te ona koja se odnose na dodjelu priznanja i odlikovanja, kao i na rad Kluba vatrogasnih veterana.

Usvojeni su i programski dokumenti VZ-a za ovu godinu; donesene su i odluke o sudjelovanju predstavnika VZ-a na raznim tematskim skupovima, o sufinanciranju boravka mladeži u kampu u Fažani, riješene su zamolbe pojedinih vatrogasnih organizacija, te iznesene informacije o sudjelovanju mladeži i pomlatka na više natjecanja.