NOVOSTI

Obilježen blagdan sv.Florijana i Dan vatrogastva

Vatrogasna zajednica grada Ivanca proslavila je u četvrtak u Margečanu blagdan svetog Florijana, svoga zaštitnika.

Kod vatrogasnog doma u Margečanu okupilo se 40-tak vatrogaskinja i vatrogasaca te 15 pripadnika vatrogasne mladeži, članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Vatrogasne zajednice grada Ivanca.

Nakon mimohoda u svečanom ešalonu od vatrogasnog doma do župne crkve Svete Margarete, kojeg je predvodio zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca, Ivan Putarek, misno slavlje predslavio je župnik župe u Margečanu, vlč. Damir Tito Šmintić.

Nazočnim vatrogaskinjama i vatrogascima obratio se zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca, čestitao njihov dan, te zahvalio na predanosti i požrtvovnosti.

Predsjednik vatrogasne zajednice grada Ivanca Zdenko Đuras zahvalio je svima na dolasku, i u svom govoru istaknuo veliku važnost i vrijednost dobrovoljnog vatrogastva na području grada Ivanca, Varaždinske županije, pa i šire.

U vremenu pred nama važno je isticati snagu i sigurnost koje vatrogastvo pruža, važna je briga za sigurnost svih članova našega društva, jednako tako važno je voditi brigu o svakome dobrovoljnom članu kao temelju vatrogasne sigurnosti. Zato, dragi vatrogasci, hvala Vama, a i Vašim obiteljima što dajete sebe za sigurnost drugih. Hvala Vam i neka Vam Sveti Florijan bude snaga i sigurnost u svim Vašim budućim intervencija za koje želim da ih bude što manje!“, kazao je Đuras.

Nakon svete mise, druženje vatrogasaca nastavljeno je u neformalnom tonu u vatrogasnom domu DVD-a Margečan.