NOVOSTI

Novo šumsko vozilo

Vozni park DVD-a Ivanec bogatiji je za jedno novo vatrogasno vozilo za gašenje šumskih požara.

U srijedu 11.08.2021. godine u 10 sati u Policijskoj akademiji u Zagrebu, izvršena je primopredaja 15 novih vatrogasnih vozila za vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz 11 hrvatskih županija. Riječ je o projektu “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH”, kojim je vatrogasnim postrojbama dodijeljeno ukupno 91 vatrogasno vozilo. 

Sukladno procjenama struke o prioritetnim potrebama, jedno od vozila dodijeljeno je DVD-u Ivanec, središnjem društvu Vatrogasne zajednice grada Ivanca.

Vozilo je izgrađeno na podvozju Mercedes Arcos 1827, sa automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Opremljeno je sa svom potrebnom opremom i armaturama za gašenje požara vodom i pjenom, kao i opremom za zaštitu vatrogasaca. Kabina za posadu je 2+1, a spremnik vode zapremnine 2200 litara. U vozilo je ugrađena pumpa 2500 l/min pri 10 bara i visokotlačna 250 l/min pri 40 bara. Na krovu nadogradnje izveden je bacač vode 1200 l/min koji će članovima DVD-a Ivanec u slučaju zahtjevnijih požarnih intervencija olakšati gašenje.

Ovim vozilom će se povećati protupožarna zaštita, ne samo u gradu Ivancu, nego i na području cijele Vatrogasne zajednice grada Ivanca.

Vozilo do 30.kolovoza 2021. neće biti u upotrebi, kada će od strane ovlaštenih osoba za članove DVD-a Ivanec biti organizirano osposobljavanje za rad sa vozilom i opremom koja se nalazi u njemu.