NOVOSTI

Novo kombi vozilo DVD-a Margečan

U nedjelju 28. siječnja izvršena je svečana primopredaja i blagoslov novog kombi vozila Dobrovoljnog vatrogasnog društva Margečan.

Ključeve vozila je predao zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Ivan Putarek, a blagoslovio ga margečanski župnik vlč. Tito Damir Šmintić.

Uslijedila je redovna godišnja sjednica Skupštine u vatrogasnom domu. Sjednicu je vodio predsjednik DVD-a Davor Đuras. O radu i djelovanju u 2023. te o planovima za 2024. okupljene članove i goste izvijestio je zapovjednik Mario Lacković.

Sa financijskim izvješćem i planom prisutne je upoznao predsjednik Davor Đuras, te se osvrnuo na nabavu vozila i ostale opreme u prošloj godini. Vrijednost kombi vozila iznosila je 45.000 eura, od čega je iz sredstava VZG Ivanec osigurano 35.000 eura, a preostalo iz donacija. Dobrom suradnjom VZG Ivanec i Grada Ivanca kao i sklopljenim sporazumom o financiranju vatrogastva, omogućeno je da Zapovjedništvo VZG Ivanec donese odluku da se iz redovnih dotacija Grada Ivanca izdvajaju određena sredstva za nabavu kapitalne opreme, pa tako i vozila. Na kraju je uputio zahvalu Gradu Ivancu, VZ grada Ivanca, Varaždinskoj županiji, VZ Varaždinske županije, te lokalnim poduzetnicima na donacijama bez kojih ne bi bila moguća nabava novog vozila i druge opreme, kao i izgradnja nadstrešnice za vozilo.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Ivan Putarek, upućujući domaćinima čestitke, istaknuo je izniman napredak u opremljenosti DVD-a unatrag deset godina te naglasio kako je DVD Margečan uvijek spreman odazvati se na svaku potrebnu intervenciju. Istaknuo je i odličan rad sa djecom i mladima, te čestitao na zapaženim rezultatima na natjecanjima. Novo kombi vozilo će puno pomoći u svim aktivnostima Društva, a naročito natjecateljskim ekipama.

Članovima DVD-a Margečan na novom je vozilu, ali i kontinuiranom humanom radu, čestitao i izaslanik gradonačelnika Josip Grđan, aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća Ivanec.

-Grad Ivanec podupire vatrogastvo, a to govore i ostvareni rezultati. U proteklih pet godina u vatrogastvo je uloženo blizu 1,1 milijuna eura, nabavljena su dva navalna vozila, napravljene su garaže u Salinovcu i Radovanu, DVD-u Ivanec stigle su vatrogasne ljestve, a izdvajaju se i dodatna sredstva za opremu za vatrogasce. Hvala vam na vašem radu i svakom izlasku na intervencije u kriznim i teškim situacijama – istaknuo je J. Grđan.

Puno uspjeha u radu margečanskim je vatrogascima zaželio i Josip Krtanjek, izaslanik župana.